dimarts, 20 de setembre del 2016

Pilates Si o Pilates No?

Com a especialista en rehabilitació femenina, aquesta és una qüestió que em fan amb freqüència. Altres vegades, directament sento comentaris de l'estil "el Pilates fa malbé el sol pelvià" o "com que tinc pèrdues d'orina he deixat el Pilates perquè m'han dit que em farà empitjorar".

Una practica de Pilates correcte i actualitzada en al tècnica, no només, no és perjudicial pel sol pelvià sinó que en veritat ens ajuda a tonificar la musculatura interna del sol pelvià, ens ensenya a coordinar la respiració amb l'esforç físic i ens reforça el transvers de l'abdomen. Un transvers de l'abdomen tonificat ens ajuda a estabilitzar les lumbars i la pelvis, imprescindibles en qualsevol procés de rehabilitació de sol pelvià. Aleshores  per tot l'exposat, un Pilates ben realitzat es adequat pel sol pelvià femení.

Una altre qüestió que acte seguit ens apareix és: quan un Pilates esta ben realitzat? Hi han uns quants punts crítics sobre això, doncs no tot el que porta com a nom Pilates és Pilates.

      - Un punt crític son els "professionals" no titulats que es limiten a imitar els exercicis des coneixent que en el Pilates és mes important el que es treballa per dintre que el que es veu des-de fora.

      - Les classes originals de Pilates eren individuals, però avui en dia, per economitzar i fer la practica accessible a totes les butxaques es realitzen en grup amb el risc de que el professor no pugui supervisar adequadament a tots els alumnes. Si es participa a classes grupals de Pilates hem de tenir en conte que haurem de prestar màxima atenció a les indicacions del monitor i per tant posar una mica mes de la nostra part i no fer-ho "mes o menys".

       -Joseph Pilates va desenvolupar aquesta disciplina a principis del 1990. Des-de les hores s'han realitzat avenços en estudis de biomecànica. És per això de al importància de realitzar una tècnica actualitzada a aquests coneixements, descartant o modificant alguns exercicis inadequats.


Si aquets tres punts es tenen en conte la practica serà perfectament segura i inclús convenient pel sol pelvià femení i òbviament pel masculí.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada